NázorWorld of Tanks

Začíná se nám tady rozmáhat takový nešvar . . .

Pamatujete na doby před patchem 0.9.18, kdy nebylo výjimkou potkat více jak 6 SPG v bitvě? Máme tu dnes podobnou situaci.

Nebojte, nejde o SPG, ale o jinou třídu. Dnes se podíváme na LT. S příchodem větve EBR se zdají být lehké tanky prý “mrtvé” a meta hry se od taktiky přesunula k rychlosti, ale přímo “parchantů”, pardon Panhartů se to týkat nebude.

Co tedy budu kritizovat? Matchmaking, i když jeho vina to také úplně není. Třída lehkých tanků, hlavně tedy EBR, je velice oblíbená, bohužel je dnes čím dál častějším jevem výskyt šesti a více těchto vozidel na bitvu. Už při počtu výše zmíněných šesti tanků je hra často rozhodnuta dle toho, kdo dřív přijde o oči. Francouzská kola tento efekt ještě umocňují, a jejich poměr zastoupení v bitvách je minimálně 40% na tieru 8+.

Proč je to problém MM a na druhou stranu ne. 

LT a hlavně kolečka jsou nedílnou součástí CW. Hra je v tomto typu vozidla zábavná, je to dáno celkovými vlastnostmi třídy lehkých tanků, ke kterým patří dobré hodnoty maskování, vysoká rychlost a celkově dobrá mobilita. Touto kombinací vzniká vysoká zábavnost. Proto se hodně hrají a proto je jich hodně. Tady je právě problém v MM, ten by mohl být upraven podobně jako u SPG. Musela by tady však být výjimka pro nízké tiery.

A právě i díky těmto vlastnostem jsou ostatní celkem znevýhodněni, jedná se hlavně o těžké tanky a stíhače. Pokud se ale najde četa lepších hráčů a sjedou se na MT, tak ani to není v bezpečí. Tady budete křičet nad malou penetarací, ruku na srdce – kolik z vás střílí na LT standardní munici?

Dáme trochu matematiky: 30 hráčů v bitvě, z toho 6 Lt. To je 1/5 všech vozidel, řekněme, že vzhledem k počtu tříd, kterých je 5, je to celkem v pořádku. Ale co takovýto případ, kdy je v bitvě 14 lehkých tanků? To je téměř 1/2 vozidel v bitvě.

To asi pro hráče TD, HT a možná i MT není moc zábava. Tento případ je jeden z mnoha, někdy je to osm, jindy deset, sem tam dva LT na bitvu. Bohužel mám pocit, že bitev s šesti a více LT přibývá a pomalu a jistě se blížíme ke stavu, jako před 0.9.18 v případě SPG, a nebo jen vidím situaci moc černě? Souhlasili byste s omezením LT tak, jak je to s arty? Hlasujte a diskutujte.

Omezili by jste počet LT v bitvě?

  • Ano (93%, 428 Hlasy)
  • Ne (7%, 30 Hlasy)

Počet hlasujících: 458


EBR jsou problém samy o sobě a tady si dovolím použít slova Jukla z discordu: “Štve mě hlavně dopad ebrů na cw, kde prostě často úvodní tanec koleček definuje celou hru.” (první slovo editováno. pozn. redaktora) Tady souhlasím s pisatelem a jsem zvědav na jejich “nerf”.

Kapitola sama o sobě je Frontová linie, nevadí až tak, že tam jsou LT, jen jejich množství, a úplně nejlepší je, když rozjedou jednu frontu a hrrr na cíle a do pár minut je po bitvě.

Děkuji hráči, který mi poskytl screen a odhodlání k napsání článku.

Zdroj:

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
33 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments