RecenzeWorld of Tanks

Obj.907, nejlepší ruské medko!

Asi určitě momentálně nejlepší ruské medko ve hře.

Úvod

Toto ruské medko si nezahraje jen tak někdo. I přesto, že už jej vlastní mnoho hráčů, najdou se i tací, co jej nemají. Právě pro ty je tu klanová kampaň, která před nedávnem skončila. A mnozí se budou rozhodovat, jaký tank si vyberou, ano, toto je jedna z možností a společně s Chieftainem nejlepší volba tanku za klanovou kampaň. Po předělání tohoto medka do HD modelu se tento tank stal velmi rychle meta tankem a stále si i po přidání Obj.430 drží pozici nejlepšího medka 10. tieru. Oproti klasické 140 má o dost tvrdší podvozek a daleko lepší dpm, kdežto 140 má o trochu lepší sklopení. I tak přes trochu horší sklopení je Obj.907 daleko lepší.

Historie

Roku 1952 uspořádalo ministerstvo obrany SSSR schůzi s inženýry pro vývoj dalších tanků. Výsledkem tohoto setkání měl být tank lepší než T-54, to však nebyl jednoduchý úkol. Konstrukce, kterou vytvořil výzkumný ústav, byla označena jako Objekt 907 a měla mít lepší pancíř než T-54. Od roku 1954 do roku 1956 byly vyráběny kovové prototypy podvozku a věže s cílem vylepšit pancéřování ještě více tak, aby bylo silnější než u T-54. Existují dvě varianty podvozku. První podvozek byl odlit jako celek, druhý svařen z více litých částí. Po důkladném testování bylo zjištěno, že pancíř má o 30% lepší než T-54. Věž byla díky svým úhlům byla podobně silná jako u tanku T-10.

Na vozidle bylo osazeno 100 mm dělo D-10T, ale bylo plánováno 122 mm dělo M-62. Celý tento stroj byl poháněn dieselovým motorem B12-5 o výkonu 700 koní buď s hydrodynamickou nebo mechanickou převodovkou. Vozidlo zůstalo jen ve fázi prototypu, jelikož výroba tanků T-54 již probíhala.

Dělo

Tento tank má, podobně jako většina ruských desítkových medek, alfu 320 DMG. Stejně tak má, jako ostatní ruská desítková medka, i solidní penetraci 330 mm na HEATu a 264 mm na APCR. Co se týče DPM, má jej 907 velmi dobrý a s klidem předčí jak Obj.140 tak i T-62A. A to hlavně díky nabíjení, které lze stáhnout až pod 5 s. Přesností 0,35 a časem zaměření 1,92 v základu se o moc neliší od ostatních ruských medek. Občas se může zdá, že dělo je o málo křivější, ale na výkon stroje to nemá moc vliv. Hlavní slabinou děla je o 5 nábojů méně než např. u Obj.140.

Tank, mobilita

S depresí děla 5° se dostáváte společně s T-62A do nevýhody oproti ostatním ruským medkům, není to žádný zázrak, ale lze se s tím poprat. S elevací to není o moc lepší, budete se muset poprat s pouhými 16°, což je nejméně z ruských medek.  Teď se ale dostáváme k hlavní výhodě 907 a tou je především její velice zrádný pancíř, který dokáže odrazit nejednu nesmyslnou ránu. Podobně jako Obj.279 R i tento stroj má zepředu zakulacenou vanu, která docela podrží a je lepší střílet jej na horní plát. Narozdíl od zmiňované 279-ky je tento stroj o poznání menší a má i daleko tvrdší boky podvozku, díky nímž jde i šikovně sidescrapovat. Věž, podobně jako u všech desítkových ruských medek, má kopulky jako weakspot a lze je vcelku snadno trefit. Nicméně zbytek věže vás podrží i v těch nejhorších chvílích.

Mobilitu má tento stroj bezpochyby vynikající a to díky výkonnému motoru s 610 koňmi, kdy lze dosáhnout maximální rychlosti až 55 km/h.  HPček má tento tank 2000, což je o něco málo více jak u ostatních medek SSSR a rozhodně to není na škodu. Správný chod tanku zajistí čtyřčlenná posádka, kdy vše řídí velitel zastupující i radistu, řidič, střelec a nabíječ. Pakliže se momentálně či do budoucna rozhodujete, zda-li si vybrat z kampaně 907, neváhejte a sáhněte po ní. Tento stroj vám nabídne o dost více, než běžné ruské medko.

Dohled, kamufláž

Co se týče dohledu je na tom překvapivě lépe opět Obj. 907, kdy s dobrou posádkou, žrádlem a vybavením jste schopni vytáhnout dohled i na 446 m. Kamufláž je taktéž lepší u 907: 17,21% při stání a 12,94% za pohybu.

Závěr

Tato brutální bestie je momentálně nejlepším medkem ve hře, které se dá získat za klanovou kampaň. Určitě bych ho doporučil všem, co mají rádi rychlé střední tanky s dobrým pancířem a slušným dělem. Do klanových aktivit jej jistě využijete a jistojistě si jej užijete i na publiku. Díky dobrému pancíři a dobrému dělu s velice dobrým DPM si můžete dovolit hrát i v první linii. Pakliže nemáte to štěstí býti v dobrém klanu a zatím jste si ji nevyjeli, můžete si užívat vyzkoumatelný ekvivalent Obj.140.

Zdroj:

EAT_MY_GOLDS

Brutální statpadder M2 Light a malý, líný Youtuber.

0 0 votes
Article Rating
4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments