NázorRecenzeWorld of Tanks

Scorpion a jeho výkony

Před nedávnem jsem psal o T25/2 a M18(90), kde jsem porovnával jejich bitevní výkony. Dnes se podobně podívám na M56 Scorpion

Toto vozidlo bylo k dispozici jako odměna v Tank Rewards. Pro jeho získání stačilo v podstatě jen hrát. Jedná se o prémiový tank na 7. tieru, který je ve hře ke koupi od patche 9.22.

Něco málo historie

Původně byl vyvíjen pro americké výsadkáře, ale nakonec byl používán Španělskem, Marokem a Korejskou republikou. Celková bojová hmotnost činila jen 7,7 tuny. Tank byl koncipován jako lehký stíhač tanků, byl prakticky bez balistické ochrany a v době produkce mezi roky 1953 a 1959, kdy probíhala “studená válka”, která se blížila k bodu mrazu, jež vyvrcholila kubánskou krizí v ’62, nebyl schopen odolat radiaci ani biologickým zbraním. Vzhled tanku byl silně podřízen možnosti výsadku.

Ve hře

Jedná se tedy o prémiové vozidlo, které na rozdíl od M18(90) má krom zvýšeného příjmu zkušeností i zvýšený příjem kreditů. Jeho předností je vysoká penetrace 219 mm. Tuto hodnotu nemají ani některé tanky na 8. tieru. Dělo ráže 90 mm dokáže udělit 240 HP, což mají všechny tři tanky stejné. DPM je taky velice podobné nedosahuje na T25/2 ale je vyšší než na “Super kočce”. Jeho poměrně vysoká mobilita je výhodou, ale tady kraluje M18. Maskování je u něj z těchto tří nejvyšší a je to (doslova) díky jeho maličkosti.

Celkově je “škorp” někde mezi T25/2 a M18(90). Je to spíš zběžné porovnání, nechci to tady rozebírat dopodrobna, jistě by se našlo více rozdílů. Snažil jsem se zde vyjmenovat ty hlavní. Ale jeden důležitý parametr jsem nezmínil, pancíř. I přes to, že ani jeden z tanků neoplývá nějakým velkým pancéřováním, tak M56 nemá ani to málo, co jeho soukmenovci. Hodnota je 1 mm pancíře na celém tanku. Znamená to jediné – jakmile jste odhaleni, čeká vás garáž, hlavně v případě, kdy dostanete HE a to především od SPG.

Hodnocení

Vozidlo jsem podrobil opět testu při 100 bitvách se stejným vybavením, jako minule. Tedy pohon děla, nabiják a binokulární dalekohled.Opět jsem nepoužíval “Specialní munici”. Musím říct, že tento tank je DMG dealer. Penetrace úžasná, prakticky na co jsem vystřelil, to jsem probil. No zase tak žhavé to nebylo, průbojnost jsem udržel na krásných 79%, DMG za bitvu 1172 a kombi na 1508. Jsou to jen čísla, poměry prozradí více. A je to celkem zajímavé, když ho porovnám se zbylými dvěma vozidly. Říkal jsem, že T25/2 je na tom s bojovou hodnotou hůře, to platí i v tomto případě, ale v porovnání se Super Hellcatem je to celkem zajímavé. I přes celkem vysoký rozdíl v průbojnosti je poměrová hodnota rozdílná pouze o 0,02 při podobné zásahovosti. Je tím tak trochu simulována situace, když bych na M18(90) používal zlatou. Můj herní výkon by se zlepšil jen nepatrně. Celkově jsem vypálil téměř o 100 nábojů více než v u minulých dvou tanků.

U M56 mi přál MM, kdy jsem hrál průměrně +0,93 tier, čili jsem byl více na vrcholu potravního řetězce. I tento rozdíl může mít vliv na lepší průbojnost. Pokud použiji redukci battle tierem, kterou jsem předtím nepoužil, dostal bych se k těm 77%. Pokud použiji tu samou redukci i na DMG, tak udělené poškození bude podobné a to 1048 ku 1090 pro M56. Všechny získané hodnoty si můžete prohlédnout v tabulce.

Bojová hodnota

Scorpion má nevýhodu v pancíři a horší mobilitě oproti M18(90), i přes celkový výkon v bitvách, kdy kombinované poškození bylo vyšší, mi po redukci vychází bojová hodnota prakticky srovnatelná. M56 se ale hraje jinak, než jeho soukmenovci z amerických TD. Je více o skrývání a volbě pozice. Největší jeho výhoda je příjem kreditů, výcvik posádky jde trochu stranou, jelikož má pouze čtyři členy posádky.

M56 Scorpion i Super Hellcat jsou však tanky, ke kterým se určitě čas od času vrátím. Oba dva mají dle mého názoru co nabídnout. Musím podotknout, že na M18 se mi během 100 bitev podařilo 2x M, ale na “padesát šestce” ani jednou.

Příště se podívám na stroje Panther M10 a Panther I.

Závěrem (jako obvykle) nabízím několik obrázků, které nám dodala Kipinka. Velice jí tímto děkuji.

 

Zdroj:

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments