KlanyWorld of Tanks

NEBER rozum nadarmo aneb srandičky na denním pořádku

Dnes ulevím Doktorovi a rozhovor s klanem přinesu výjimečně já. Je to aktuálně můj domácí klan a s kluky se znám za svou krátkou tankovou kariéru už dlouho, v podstatě celou dobu, ještě z jejich působení v původním klanu. 

Otázky mi zodpověděli velitel klanu NEBER Paul_H2015 a GlumGT, dle velitele pravá ruka.


Ahoj kluci, známe se už dlouho poměrně a navíc k vám patřím, ale naši čtenáři vás neznají. Představíte se jim? 

Paul_H2015: Jsme parta hráčů, která se ráda sejde u pokecu, legrácek, jiných her a pobaví se. Proto máme na discordu i server, kde jsou kanály i na jiné činnosti. A samozřejmě i pro soukromé hovory.

GlumGT: Náš klan je prostě banda lidí, co se setkávali v náhodných bitvách podezřele často a to je v podstatě důvod, proč jsme se taky dali dohromady.

Je fajn, že nejde jen o samotnou hru, ale i o pohodu a klídek. Něco o tobě, Paulie – jak dlouho jsi velitelem? Vím, že klan není na WoT scéně dlouho a vím i, co ta piplačka obnáší. 

Od chvíle, kdy jsme klan založili, tj. 29.3.2019. Ale díky vysokému pracovnímu vytížení během května až srpna loňského roku jsem se klanu nemohl věnovat naplno a klan poněkud zvlčel. Během té doby mě zastupovali GlumGT a MiraHB, ten se věnoval opevnění a zálohám. Pravá a levá ruka ďábla… ?

Takže jste nový klan, co by nerad padl do neaktivity. Je jasné i to, že ne každý může sedět u hry pořád. Co vlastně bylo impulsem k založení vlastního klanu? 

P. : Bohužel u bývalého klanu ROZUM došlo k probuzení dlouho neaktivních hráčů. Jeden z nich navíc začal všechny komandovat a dost nevybíravým způsobem i kritizovat. Hned při první schůzce bývalých spoluhráčů jsme došli k jednomu – zkusíme založit nový klan. A tak, po chvilce dohadování se o názvu klanu, vznikl tento klan NEBER.

G: Jak zmínil Paulie, kvůli neaktivním spoluhráčům v klanu ROZUM a po čase i neshody se starými klanovými hráči.

Neaktivita starého klanu vás přiměla ke změně. Teď se snažíte hrát, jak to jen jde. Ačkoli nemáte moc hráčů, přesto se zeptám: kolik se vás tak sejde a jak často jezdíte? 

P: Co jsem odpozoroval při hrách i ve statistikách, v průměru 8-10 aktivních (30-50 bitev za den) a i nějaký ten víkendový hráč se mezi námi najde (5-10 bitev obden). Když to vyjde, šarvátky 2-3x týdně, ale někdy jen jednou nebo vůbec. Ofenzivy jezdí naši hráči spíš jako legionáři.

G: Taky bych to viděl kolem těch deseti… Šarvátky sem tam i denně, ofky zatím jen jako legio. Není snadné to odvelet, tak se zatím jen učíme.

Líní nejste, to je vidět, snaha o složení je a už ta je důležitá a odráží se v hodnocení. V něm si stojíte jak? 

P: Tier VI 988, TVIII 807, přičemž za posledních 28 dní jsme měli jen 4 bitvy a tudíž jsme nebyli hodnoceni. Co se týče TX, tak nic, bohužel v klanu je nás s desítkami málo. Celkové hodnocení klanu momentálně stačí na 5092. pozici. Hrajeme hlavně pro zábavu, ne pro hodnocení ?

G: Šestky 988, osmičky 807. Holt nejsme na scéně dlouho, je nás v klanu 30 a ne každý může hrát denně ?

Řekla bych, že vzhledem k tomu, kolik je v klanu lidí, jde zatím Globálka i kampaně stranou, že? Podle mě je ještě čas… 

P: Jsou v plánu, už proběhla i nezávazná debata vyšších důstojníků na téma přihlašování do bitev.

G: Ano, zatím se učíme a sehráváme.

Jak jste si rozdělili velení? Čekám, že “protekčně” ?

G: Podle zásluh! ?

P: Původní hráči klanu ROZUM dostali výkonného důstojníka, noví jsou jmenováni dle zásluh na nižší pozice.

I přesto, že jste malý klan, předpokládám, že nějaké požadavky máte a neberete úplně každého. Co tedy žádáte od hráčů? 

P: Jelikož v klanu máme i své klony (děti), nijak nelpíme na osobním hodnocení nebo WN8. Jediná podmínka je se občas zúčastnit alespoň šarvátek. Bohužel došlo už i na vyhazov člena kvůli neaktivitě v šarvátkách, přičemž hrál jinde jako legionář. Šel na minutu. Dokonce se našel i nováček, co se začal rozčilovat, že dostal pozvánky do (pro něj nezajímavých) bitev. Informoval jsem ho, že ho tu nikdo nedrží a do 5 minut odešel sám.

G: Jediné, co je podmínkou, jsou alespoň tři šestky v garáži a chuť hrát jako kamarád. My neradi jakékoli konflikty. A proč? Protože tu hrajou i rodiny, tátové se syny atd. Je sice snaha nenadávat vulgárně, ale sama dobře víš, jak to wotko dodrbali, takže se to občas nedá…

Jasně, někdy to holt nejde a člověk si zanadávat musí. I přes relativně malé požadavky se může stát, že se hráč chce přidat, ale tři šestky v garáži prostě nevyhrabe. Lze to nějak zařídit?

P: Určitě, domluva možná je. Víš přece, co se říká – “Líná huba, holé neštěstí”.

G: Jasně, jen je potřeba se spojit a dát i pár bitev v četě.

Chci-li se domluvit na přijetí do klanu, koho mám kontaktovat?

P: Jako náborový důstojník byl po vlastním vzneseném návrhu zvolen Teknivaler a lze ho pod tímto nickem kontaktovat ve hře. Ovšem není veden oficiálně jako náborový, ale výkonný důstojník.

G: Ano, Teknivaler a je to fajn kluk.

Díky za odpovědi, za mě to bylo vše, nač jsem se chtěla zeptat. Ale asi i vy máte něco na srdci, co byste ještě rádi zmínili… 

G: Určitě, jsem rád, že je zájem i o tak malý a neznámý klan.

P: Plně souhlasím s Glumem, není co dodat.


Oběma svým spoluhráčům děkuji za rozhovor a těším se na ně.

“Hádat se s blbcem je nesmysl, napřed vás stáhne na svou úroveň a pak vás umlátí zkušenostmi.” – toť citát pod logem klanu. Ale pravdivý.

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

0 0 votes
Article Rating
37 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments