RecenzeWorld of Tanks

Leopard PTA – klenot mezi devítkami

Po delší odmlce pro vás mám recenzi na jeden z mých oblíbených strojů po jeho buffu.

Úvod

Tento tank jsem přeexpil před dvěma lety při grindění Leoparda 1 a nijak extra mě nezaujal, hned po vyexpení Leoparda šel z garáže. Po nedávném buffu vyšších tierů z linie na Leoparda 1 jsem se vrátil k Leopardu PTA a znovu jsem jej zakoupil. Jelikož už jsem odehrál pár bitev s vylepšeným Leopardem 1, tak jsem víceméně věděl, co od předělaného stroje očekávat. Ale mé očekávání bylo mnohonásobně předčeno. Na středních tancích 9. tieru mám poměrně dost bitev a na většině z nich se mi podařilo získat 3 marky. Proto jsem měl své favority již dávno zaškatulkované. Ale po odehrání cca 20 bitev s Leopardem pta jsem musel své favority přehodnotit.

Tento tank disponuje neuvěřitelnou palebnou silou v kombinaci s dobrou pohyblivostí a kamufláží. Jako třešničkou na dortu bylo zvednutí jeho alfy na 420 DMG, což si myslím, že při dobrém používání v rukou zkušeného hráče, dělá z tohoto tanku obávaného odstřelovače. Možná není tolik univerzální jako E50 a pancířem nedisponuje vůbec, ale to mu na většině map nevadí. Díky své mobilitě si najde cíl, do kterého může střílet.

Klady

Dobrá mobilita, maximální rychlost 65 km/h. Perfektní kombinace vlastností děla: extrémně vysoká průbojnost na základní munici 278 mm a velmi dobrá průbojnost na goldu 323 mm s perfektní přesností a chováním děla. V kombinaci s úctyhodnou alfou 420 DMG, která zejména tanky nižších tierů zabolí. Velice dobrá rychlost střel. A luxusní sklopení 8°. K zahození není ani 105 mm penetrace na HE munici. Základní dohled 400 m, 31% kamufláže.

Zápory

Absolutní absence pancíře, snad krom “gunmantletu”, ale ani to není nic o co by se dalo 100% opřít. V porovnání s konkurencí lehounce zaostává s DPM a to kvůli přebíjení cca. 8,5 s. Náchylnost na vysoké poškození HE a hlavně časté poškození modulů (motor,munice).

Závěr

Na tanku bych doporučil nabiják, stabilizátor a optiku. Pokud máte dost kreditů a jde vám o maximální výsledek v bitvě, nabízí se možnost jezdit tento tank tzv. “fullgold”. A to z důvodu, že má oba typy munice APCR. Ale rozhodně to není nutnost, jelikož základní munice stačí na většinu tanků. Já sám to tak nejezdím, ale to, jak to budete jezdit, je jen na vás. Tento tank se hodí spíše jako podpora odstřelovač. A rozhodně nebude dominovat v první linii. Myslím si, že bude vyhovovat spíše hráčům, co mají rádi opatrnější hru. Celkově bych řekl, že zkušený hráč tento tank ocení a bude nebezpečným protivníkem v každé bitvě. Ve srovnání s desítkou si troufnu říct, že tento tank je na svém tieru lepší jak Leopard 1.

Děkuji za pozornost, s pozdravem hleda_se_Dorien.

1 1 vote
Article Rating
6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments