KlanyOstatníWorld of Tanks

Představení klanu TRUC

Před pár týdny jsem vám představil klan DAKN, dnes tu mám velitele klanu TRUC.

Vítám u nás velitele klanu TRUC PajaSmejtek, s kterým se znám z ofenzív, kde s nimi hraji čas od času jako legionář. Tak pověz nám tedy něco o tvém klanu.

Ahoj, klan TRUC byl založen partou přátel během dávných časů jako reakce na nevyhovující poměry v dávném klanu. Původně měl mít pouze dočasný charakter, avšak se to vyvinulo do současné situace a tak nyní působíme aktivně na klanové scéně a jsme útočištěm a zdrojem zábavy pro lidi z různých částí věkového spektra, kteří toužili po volném, avšak nikoliv neaktivním klanu.

Takže jste vznikli, jak se říká, na TRUC a rovnou jste si to dali do názvu klanu, to se mi líbí. Jak dlouho se už o tuhle partu staráš jako velitel? A co tě k tomu vedlo?

Jak již bylo řečeno, klan lehce uhnul od původního cíle. Většina původní sestavy skončila v klanech jako jsou PERL nebo CSA. Takže náš oficiální velitel působí mimo náš klan, avšak nám společně s bývalými členy vedení zajišťují maximální možnou podporu, protože “TRUC is love, TRUC is life“. Pokud bychom se měli bavit pouze o klanových členech, pak působím jako velitel klanu já a to od znovuobnovení, tj. necelý půlrok, kdy jsme se rozhodli dát klan dohromady z podobných důvodů jako byl kdysi založen.  Vedla nás k tomu nespokojenost, původně jsem nebyl ani hlavní strůjce “revoluce” a vlastně jsem se jí ani neúčastnil, ale pak mi to následně tak nějak spadlo do klína, tak jsem se toho ujal a zatím bych řekl, že slavíme celkem úspěch.

Klan by tedy měl fungovat, jako “farma” nebo přestupní stanice pro další klany, což byl původní záměr s kterým jste klan zakládali?

Jak jsem již řekl, u původního založení klanu jsem já nebyl a nevím, jaká byla přesně tehdy myšlenka. Nyní mohu říct, že to tak už určitě není a jsme plnohodnotný klan, který není “farmou” ani přestupní stanicí pro jiné klany.

Hrajete si tedy podle svého a nemáte v úmyslu dělat inkubátor hráčů pro jiné klany. Již máš svoje cíle. Posuneme se dál. Určitě se nevyhýbáte klanovým bitvám, kolik je tak denně aktivních hráčů? 

Denně bez problémů skládáme z 20-25 aktivních lidí, takže každodenní ofky nejsou problém, případně dvě SH v jeden čas v sobotu při wargames. Šarvátky a ofenzívy tedy hrajeme každý den, snažíme se hrát minimálně 1 ofenzívu. Mimo to hrajeme i tier X a VIII SH, šestkám se spíše vyhýbáme, i když pokud by byl zájem, není problém si je zahrát. Na dvě souběžné ofky ještě pár aktivních lidí chybí, což může být bráno jako nabídka místa v klanu pro všechny čtenáře. Tomu odpovídá i ELO, kdy na desítkách se pohybujeme kolem 140 pozice, na osmách je to horší, 379. pozice a ty šestky jsou prostě za 0. Pokud je akce na globální mapě, tak samozřejmě tolik nehrajeme ofenzívy, ale soustředíme se právě na CW.

Zmiňuješ globání mapu. Předpokládám, že se tedy účastníte bojů o goldy z CW. Jaké jsou vaše úspěchy na ní? 

Poslední akce na globální mapě probíhala lehce po našem znovuobnovení, takže jsme hráli několik bitev jen jako takovou zkoušku. Navíc, díky původnímu vedení našeho klanu, jsme mohli podporovat některé lepší evropské klany např. cover útoky, což nám přineslo nějaké goldy do pokladny. Během poslední klanové kampaně TRUC ještě nebyl obnoven. Tato kampaň byla vlastně posledním impulsem pro změnu a změnou se stal obnovený TRUC.

Předpokládám, že se chcete zúčastnit nadcházející klanové kampaně, jaký jste si pro ni stanovili cíl?

Cílem pro lednovou kampaň je pro nás aktuálně hra na 2 souběžné týmy s tím, že bychom chtěli dostat na tank všechny hráče, kteří budou hrát každý den.

Bavíme se tady o SH, ofenzívách a CW, ale nevíme zatím, jak je to u vás s velením při bitvách.

V klanu se na velení střídáme 3-4 lidé včetně mě. S ofenzívami nám občas pomáhá původní velitel, který nám pomáhá i s taktikami obecně a celkově pomáhá lidem v klanu i jeho vedení.

Je dobře, že u vás funguje spolupráce mezi klany, ale přejděme dále. Co bych měl splňovat, abych se k vám mohl do TRUCu přidat?

Klan, který by neměl podmínky a bral by každého, podle mě nemůže mít úspěch, nicméně naše podmínky nejsou náročné. Pokud disponujete nějakou použitelnou desítkou (WZ, 113, 430U nebo 277 a podobně) a nějakou použitelnou osmičkou, pak to určitě stačí, co se týče tanků. Samozřejmě čím více použitelných tanků máte, tím lépe, nebudete pak muset hrát ten samý tank stále dokola. Podmínku na wn8 nemáme, ale chceme, aby hráč dokázal poslouchat a občas použil i mozek u té hry. Takové věci se většinou poznají po pár hrách. Zbavili jsme se lidí, kteří měli wn8 kolem 1800 a nebyli schopni poslouchat a pak jsou lidi kolem 1000, kteří dokáží hrát skvěle na klíčových pozicích. Za zkoušku nic nedáte, napište a dejte si s námi ofku nebo SH jako legionář. Zakládáme si na přátelské atmosféře, takže domluvy jsou možné vždy.

Zajímavé, většina klanů má celkem jasně dané podmínky. Koho a kde tedy kontaktovat když chci k vám do klanu?

Pokud byste se chtěli na něco zeptat nebo podpořit naše řady, nejjednodušší je zastavit se na našem teamspeaku: truc.pro-net.cz .Případně můžete napsat do garáže někomu z následujících lidí: PajaSmejtek, mahemita .

Máš něco na srdci, co bys dodal závěrem?

Závěrem bych rád dodal, že spousta lidí setrvává v klanu, kde jim to nevyhovuje. Nebojte se změny, je to jen hra a u hry se má člověk bavit. Není potřeba být v klanu, kde si velitel léčí komplexy z reálného života řvaním na teamspeaku, nebo v klanu, který je neaktivní jen proto, že je to klan mých přátel. Pokud nejste přesvědčeni o tom, že máte důvod, tak to můžete zkusit jen tak na TRUC. My si na téhle myšlence založili klan a i když už to není takový punk jak kdysi, funguje to skvěle i přesto, že se tu míchají generace od náctiletých až po fotry fotrů od rodin.

Velice ti děkuji za představení klanu a přijdu se za vámi někdy zase podívat do ofky nebo SH, zatím ahoj.

Ahoj a někdy na viděnou.


Také byste chtěli trochu zviditelnit svůj klan? Kontaktujte mne prostřednictvím e-mailu, na discordu nebo na FB.

DoktorKevina

Předražená sekretářka co zaskakuje na chvíli na HN. Zakládající člen stránky HeatNews.cz, vášnivý hráč WoT a jiných her.

0 0 votes
Article Rating
16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments