OstatníWorld of Tanks

Supertest – Němec, Brit, Sovět a Američan

Na supertest se oficiálně dostaly tanky Kampfpanzer 50t, Turtle Mk. I, Renegade a Obj. 703 II – dvouhlavňová “bestie”.

Přinášíme další info ohledně přidaných vozidel – troška historie z herního klienta, parametry strojů a fotky tanků samotných. Ovšem krom toho byla do souborů přidána i příležitostná garáž, kterou uvidíte na obrázcích.

Kampfpanzer 50t

Je to jeden z německých projektů ze 60. let, měl být vybaven více než dobrým dělem a slušným pancířem. Ve fázi přípravy však byly práce na projektu přerušeny.

 

 

 Renegade, M48 Renegade, T54E2

Měl nahradit M48, práce na něm začaly na počátku 50. let. Byl postaven pouze jeden prototyp, v r. 1957 byl ale projekt přerušen kvůli T95, Renegade nikdy nevstoupil do služby. Malé info zde a zde.

 

 

Turtle Mk. I

Útočné vozidlo určené na napadání nepřátelských opevnění. Designové práce začaly ve třiačtyřicátém roce a je to studentská práce navržená na School of Armored Technology (Chertsey, Velká Británie). Nikdy se nedostal do výroby.

 

Obj. 703 II (100 mm, 122 mm)

Nápad instalace dvou děl do jedné věže byl uskutečněn na konci 30. let na tanku KV. Těžký tank ST-II s dvouhlavňovým děla byl vyvinut v poslední fázi druhé světové války. Hlavní myšlenkou bylo bojové vozidlo s maximální palebnou silou. Existoval jen na papíře. Info z druhé iterace supertestu zde.

Dělo 100 mm:

 

Dělo 122 mm:

Vzájemné porovnání

 

 

 

Co si vy čtenáři myslíte o těchto tancích? Za mě zajímavé zpestření, ale zase by toho nemělo být moc. WG vydává stále více prémiových tanků, i když by se spíš mohlo zaměřit na jiné, pálivější problémy.

Zdroj:

Soowa_Rozarka

Dohlížím na dodržování "štábní kultůry" a jsem pro hromadu srandiček. Zajímá mě skoro vše, co má kola nebo pásy a další věcičky a taky hlavně druhoválečná historie, takže s ní jednou za čas "otravuju"

0 0 votes
Article Rating
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments