World of Tanks

Nové tanky v aktualizaci 1.25.1

V aktualizaci 1.25.1 se objeví ve hře nové tanky.

Vzpomínáte si na články, kdy jsme psali o Medvědovi a ST -62, které se proháněly na veřejném serveru? Tak se můžete těšit na další. V aktualizaci 1.25.1 pustí WG na servery další tanky.  Na bojiště v nich vyrazí supertesteři a vývojáři.

A na které tanky se můžeme těšit?

XM57 (USA, TD-8, prémiový)

Historické pozadí:
V polovině 50. let se objevila myšlenka děla na věži s omezeným palebným polem. Na tomto principu bylo vyvinuto bojové vozidlo XM57. Zvláštností bylo, že posádka nededěla ve věži, ale za ní. Proto vývojáři zmenšili rozměry věže. Navádění tanku zajišťovala televizní kamera ve věži. Tank disponuje i periskopem umístěným na střeše. Pro ničení vzdušných cílů se počítalo s instalací dálkově ovládané lafety protiletadlového kulometu na velitelskou věž. Projekt skončil ve stadiu nákresů.

Psali jsme o něm zde.

 

SDP wz 66 Grom (Polsko, TD-8, prémiový, mechanika: dělo s hlubokou rýhovanou hlavní)

Historické pozadí:
Protitankové samohybné dělo SDP Wz.66T z přelomu 50. a 60. let, navržené s využitím sovětských zkušenosti s vývojem podobných vozidel. Pancíř měl odolat zásahům stávajících i budoucích tanků NATO a pro zvýšení mobility měl sloužit motor s plynovou turbínou. Tank využíval několik typů děl včetně těch využívajících hlubokou drážku hlavně. Ukázalo se, že tyto nápady nebylo možné realizovat kvůli technologickým omezením dané doby. Veškerý vývoj zůstal na papíře.

Technické parametry jsou tady.

 

E 77 (Německo, TT-9, prémiový)

Historické pozadí:
Nejmenovaný projekt těžkého tanku, uvažovaný jako alternativa k řadě E. Bylo plánováno instalovat kompaktní motor s plynovou turbínou, umístit převodovku do kulové části trupu a použít odlitek pro výrobu věže. Vše dohromady by umožnilo snížit bojovou hmotnost vozidla a nainstalovat výkonnější dělo. Podle zpráv sovětské komise působící v Německu po 2. světové válce němečtí konstruktéři aktivně pracovali i na automatickém nabíjení. Konec války však tento projekt ukončil. Šlo o zajímavý projekt, který by byl nebezpečným protivníkem pro novou generaci sovětských tanků.

Článek je na tomto odkazu.

DZT-159 (Čína, ST-9, prémiový, mechanika: raketové posilovače)

Historické pozadí:
Koncem roku 1959 se vedení Čínské lidové republiky rozhodlo vyvinout alternativní střední tank na základě používaného tanku Type 59 s využitím tehdy moderních technologií a rozšířením možnosti pohonu. Tank byl vybaven raketovými posilovači, které výrazně zlepšily rychlost a manévrovatelnost vozidla.

Technické informace jsou tady.

 

Těšíte se? A zase platí, pokud je potkáte, pošlete nám replay.

Rejnok1

Starý a nerudný dědek, kterého ale přes to všechno pořád ještě WoT baví. Hraji ho pro zábavu a kvůli kamarádům, kteří jsou nejlepší motivací ke hře.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
Souhlas se zpracováním osobních údajů dle GDPR

3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x